Довідка про громадське обговорення проекту детального плану території  по вулиці Іллі Ріпина, 1-б в м. Ізмаїл Ізмаїльського району Одеської області  та звіту про стратегічну екологічну оцінку

Відповідно до вимог статтей 19, 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»,  статтей 8, 9, 91, 10, ч. 4 ст. 12, ст. 13 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», Методичних рекомендацій із здійснення стратегічної екологічної оцінки документів державного планування, затверджених Наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 10.08.2018 року № 296, враховуючи настання воєнного стану в Україні з 24.02.2022 рокувідповідно до Закону України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022, документ 2102-IX, рішення Ізмаїльської міської ради про перейменування вулиць та провулки в м. Ізмаїл Ізмаїльського району Одеської області № 2944–VIII від 10.04.2024, проведено  громадське обговорення та консультації  проекту  містобудівної документації – проекту детального плану території по вулиці Іллі Ріпина (колишня назва вул. Рєпіна), 1-б в м. Ізмаїл Ізмаїльського району Одеської області тазвіту про стратегічну екологічнуоцінку.

1. Найменування виконавчого органу місцевого самоврядування, який проводив обговорення

Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області,  м.  Ізмаїл Ізмаїльського району Одеської області, просп. Незалежності, 62, e-mail: ispolkom@izmail.odessa.gov.ua. 

1.1. Відомості про оприлюднення документів, які стосуються стратегічної екологічної оцінки:

      Заяву про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки (СЕО) документа державного планування місцевого рівня – проекту детального плану території по вулиці Рєпина, 1-б в м. Ізмаїл Ізмаїльського району Одеської області було оприлюднено з метою одержання та врахування зауважень і пропозицій громадськості на офіційному сайті Ізмаїльської міської ради izmailrada.gov.ua, у розділі «Громадське обговорення». Повідомлення про оприлюднення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки було опубліковано у газеті «Кур`єр», на телеканалі «Ізмаїл» ОЦЕВ» та розміщено  на офіційному веб-сайті Ізмаїльської міської ради. Доступ до проекту документа державного планування протягом усього строку громадського обговорення заяви про визначення обсягу СЕО, було забезпечено у приміщені   управління містобудування та архітектури Ізмаїльської міської ради  за адресою: м.  Ізмаїл Одеської області, пр. Суворова, буд.62 каб. 404. тел. (04841)72274. Строк громадського обговорення заяви про визначення обсягу СЕО становив 15 днів з дня її оприлюднення: з 18.02.2020 до 03.03.2020.

       В процесі оприлюднення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки (СЕО)  пропозицій та зауважень від громадськості не поступило.

     Поступив лист від Департаменту екології та природних ресурсів Одеської облдержадміністрації вх. від 11.03.2020 про визначення обсягу СЕО при розробленні ДПТ по вулиці Рєпіна, 1-б у м. Ізмаїл Одеської області, який буде направлено розробнику ДПТ ПП «ЄЛЕНСАН» для врахування при розробленні звіту про СЕО, який має відповідати вимогам частини другої статті 11 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

     Департаменту охорони здоров`я Одеської облдержадміністрації було направлено листа від 18.02.2020 за № 01/20-233, (отримано Департаментом вх від 21.02.2020) зауважень та пропозицій у встановлений законом термін не поступило.

     Згідно вимог ст. 9, 10, ч.4 ст.12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» обговорення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки (СЕО) та проекту документа державного планування – проекту детального плану території по  вулиці Рєпіна, 1-б Ізмаїл Одеської області,  пройшло у встановлений термін.

1.2. Проект детального плану території по вулиці Іллі Ріпина, 1-б в м. Ізмаїл Одеської області та звіт про стратегічну екологічну оцінку було оприлюднені на офіційному сайті Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області – izmail-mr.od.gov.ua, у розділі «Громадське обговорення», а також в приміщені   управління містобудування та архітектури Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області  за адресою: м.  Ізмаїл Одеської області, пр. Суворова, буд.62 каб. 405. тел. 0484175250, e-mail: arh@izmail.odessa.gov.ua протягом 30 днів з з 24.04.2024.

     Повідомлення про оприлюднення проекту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку опубліковано в газеті «Кур`єр», на телеканалі «Ізмаїл» ОЦЕВ» та розміщено  на офіційному веб-сайті Ізмаїльської міської ради 24.04.2024.

2. Процедура громадського обговорення (слухання).

       У зв’язку із настанням обставин непереборної сили (встановленням воєнного стану в Україні з 24.02.2022) з урахуванням відповідних до закону тимчасових обмежень доступу до окремих категорій інформації на період дії правового режиму воєнного стану (частина перша ст. 8, п. 10 ст. 9 Закону України «Про правовий режим воєнного стану»):

– для ознайомлення громадськості повідомлення про оприлюднення, графічні та текстові матеріали проекту внесення змін до ДПТ та звіту про СЕО розміщено на офіційному сайті Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області izmail-mr.od.gov.ua, у розділі «Громадське обговорення»;

– для ознайомлення громадськості та отримання усних консультацій спеціалістів графічні та текстові матеріали проекту внесення змін до ДПТ та звіту про СЕО розміщено в приміщенні  управління містобудування та архітектури Ізмаїльської міської ради за адресою: м.  Ізмаїл Ізмаїльського району Одеської області, пр. Незалежності, буд.62 каб. 405. тел. 0484175250 з дотриманням відповідних до закону тимчасових обмежень доступу до окремих категорій інформації;

– електроні консультації з громадськістю e-mail: arh@izmail.odessa.gov.ua з дотриманням відповідних до закону тимчасових обмежень доступу до окремих категорій інформації.

2.1. Повідомлення про оприлюднення проекту документа державного планування – проекту детального плану території по вулиці Іллі Ріпина, 1-б в м. Ізмаїл Ізмаїльського району Одеської області та звіту про стратегічну екологічну оцінку опубліковано на офіційному сайті Департаменту екології та природних ресурсів Одеської облдержадміністрації  ecology.odessa.gov.ua, м.Одеса,вул. Канатна,83.

3. Період проведення громадського обговорення

Громадське обговорення проекту документа державного планування – детального плану території по вулиці Іллі Ріпина (колишня назва вул. Рєпіна), 1-б в м. Ізмаїл Ізмаїльського району Одеської області та Звіту про стратегічну екологічну оцінку проекту розпочато з  24 квітня 2024 року та завершено 23 травня 2024 року. За отриманням усних консультацій до проекту ДПТ, звіту про СЕО, можно було звертатися до каб. 404, 405 управління містобудування та архітектури Ізмаїльської міської ради з  02.05.2024 по 10.05.2024 з 10.00 до 12.00  з дотриманням відповідних до закону тимчасових обмежень доступу до окремих категорій інформації;.

5. Результати громадського обговорення

До проекту детального плану території по вулиці Іллі Ріпина (колишня назва вул. Рєпіна), 1-б в м. Ізмаїл Ізмаїльського району Одеської області та Звіту про стратегічну екологічну оцінку проекту ДПТ пропозицій та зверненнь від громадськості, зауваження та пропозиції не надходили.

У контексті СЕО проекту ДПТ розгляду альтернативних проектних рішень документ державного планування – детального плану території по вулиці Іллі Ріпина (колишня назва вул. Рєпіна), 1-б в м. Ізмаїл Ізмаїльського району Одеської області тазвіт про стратегічну екологічнуоцінку пропонується до затвердження.

6. Порядок здійснення моніторингу.

      Згідно ст.17  ЗУ “Про стратегічну екологічну оцінку”  та Порядку здійснення моніторингу наслідків виконання документа державного планування для довкілля у тому числі для здоров’я населення затвердженого Розпорядженням Кабінет Міністрів України від 16 грудня 2020 р. № 1272, замовник СЕО у межах своєї компетенції здійснює моніторинг наслідків виконання документа державного планування для довкілля, у тому числі для здоров’я населення, один раз на рік протягом строку дії документа державного планування та через рік після закінчення такого строку та оприлюднює його результати на своєму офіційному веб-сайті у мережі Інтернет та у разі виявлення не передбачених звітом про стратегічну екологічну оцінку негативних наслідків для довкілля, у тому числі для здоров’я населення, вживає заходів для їх усунення.

Заходи здійснення моніторингу наслідків виконання документа державного планування для довкілля, у тому числі для здоров’я населення, розробляються з урахуванням результатів громадського обговорення, консультацій з органами виконавчої влади у процесі проведення стратегічної екологічної оцінки. Здійснення таких заходів забезпечує можливість:

виявлення наслідків виконання документа державного планування для довкілля, у тому числі для здоров’я населення, а саме вторинних, кумулятивних, синергічних, коротко-, середньо- та довгострокових (на один, три—п’ять, 10—15 років, 50—100 років відповідно), постійних і тимчасових, позитивних і негативних наслідків;

запобігання, зменшення та компенсації негативних наслідків, зумовлених виконанням документа державного планування;

виявлення не передбачених звітом про стратегічну екологічну оцінку негативних наслідків виконання документа державного планування для довкілля, у тому числі для здоров’я населення.

     Заходи, передбачені для здійснення моніторингу, враховують специфіку документа державного планування, період, на який здійснюється планування, та необхідність здійснення моніторингу на різних стадіях виконання документа державного планування.

Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області