Шановні мешканці Ізмаїла!

Сьогодні вночі російський агресор вкотре піддав наше місто масованій атаці БПЛА, внаслідок чого постраждали інфраструктурні обʼєкти та житлові багато-та малоповерхові будинки.

Вщент зруйноване житло багатодітної родини, де є 2-місячний малюк.

Зазнали поранень різного ступеню важкості 14 мирних громадян.

На превеликий жаль, є троє загиблих…

Ізмаїльська міська рада та її виконавчий комітет висловлюють щирі співчуття родинам загиблих.

По закінченні обстрілу всі відповідні служби приступили до надання першої невідкладної допомоги та ліквідації пожеж, розбору завалів та пошуку постраждалих.

Наразі на місцях влучань працюють робочі групи з документування наслідків обстрілу та визначення обсягів пошкоджень.

Вже проводяться відновлювальні та ремонтні роботи з ліквідації наслідків ворожої атаки нашого міста з боку російського агресора.

У разі пошкодження/руйнування житла внаслідок збройної агресії російської федерації проти України в місті Ізмаїл для надання інформації з метою вжиття подальших заходів необхідно звернутись до чергових спеціалістів Управління житлово-комунального господарства Ізмаїльської міської ради з 8.00 до 20.00 без вихідних за телефонами (04841) 7-52-21, (098) 831 36 63.

Міська громада надає необхідну допомогу постраждалим.

Родини, що потребують даху над головою, будуть розміщені у визначених комунальних установах та забезпечені всім необхідним.

Прийом людей, яким немає куди йти, вже розпочато.

Речі з пошкодженого житла будуть переміщені в складські приміщення для відповідального зберігання (транспорт надається).

Бажаючим надати допомогу постраждалим варто звернутись за адресами розміщення на вул.Кафедральна, 20, та вул.Придунайська, 441, або до управління праці та соціально захисту населення, або до колишнього центру дозвілля «Портовик», де наразі розміщено місію Червоного Хреста.

Ізмаїл зазнав ворожої атаки напередодні Дня міста.

У зв’язку з трагедією, яка сталась і призвела до загибелі людей, 28 вересня 2024 року в Ізмаїльській міській територіальній громаді оголошено днем жалоби за загиблими.

У день жалоби на всій території міста буде приспущено Державний прапор України на будинках і спорудах органів влади, усіх підприємств, установ та організацій, а також скасовано всі святкові заходи (розважально-концертні заходи, спортивні змагання) з нагоди Дня міста.

Тримаймось!

+11