Незалежність доводимо щодня!

День Незалежності України – це свято, яке гуртує та зміцнює націю, виражає дух народу, символізує його славне минуле, сьогодення та майбутнє. В Ізмаїлі до відзначання 32-ї річниці незалежності України та вшанування Державного Прапора України підготовлена низка інформаційно-просвітницьких, культурно-мистецьких заходів в закладах освіти та культури міста та покладання квітів до пам’ятників видатним діячам українського державотворення, які будуть проводитись з дотримань обмежень воєнного стану та урахуванням безпекової ситуації.  

Зараз, в умовах війни, ми як ніколи усвідомлюємо значення цього свята. День Незалежності ми відзначаємо щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою Акту проголошення незалежності України. Саме тоді відбулося відновлення державного суверенітету, за який українці боролися тривалий час. Цей важливий крок повернення історичної справедливості спричинив розпад найбільшого тоталітарного режиму, який за сімдесят існування вчинив безпрецедентні за своїми масштабами злочини. За чисельністю жертв СРСР був головним злочинцем світової історії. Серед злочинів комуністичного режиму: Голодомор 1932-1933 рр., масові штучні голоди 1921-1923, 1946-1947 рр., масові репресії та депортації, величезна кількість концентраційних таборів та інше. Україна у ХХ столітті найбільше страждала від комуністичного тоталітарного режиму.

Але непокаране зло має властивість повторюватися. Сьогодні  путінський режим знову намагається знищити нас і Україну. Російська армія без жалю убиває українських жінок і дітей, руйнує школи та лікарні, нищить об’єкти цивільної інфраструктури. Масштаб цієї агресії є безпрецедентним – таких руйнувань та людських втрат наша земля не знала від часів закінчення Другої світової війни. Та лише сміливі здобувають незалежність, і лише найкращі зі сміливих здатні передавати свободу від покоління до покоління. В умовах широкомасштабної агресії російської федерації проти України наші мужні, рішучі, героїчні Захисники  впевнено звільняють нашу землю від окупантів та наближають Перемогу.

Ми віримо в Збройні Сили України, в  наших Захисників і Захисниць  –  гордість українського народу, які кожного дня повертають під прапор нашої держави нові міста та села. Віримо та пам’ятаємо –- хто цінує свободу – той завжди перемагає.