Одещина має потужний потенціал розвитку як винного, так і кулінарного туризму
Регіон має все для того, аби стати меккою для гурманів: із затишними виноградниками, лагідним морем та незрівняними традиційними стравами одеської кухні. І так безумовно буде після нашої Перемоги.
Сьогодні наші винороби наполегливо протистоять форс-мажорним обставинам та продовжують не тільки збирати урожай, а й шукати шляхи ефективного розвитку.
Станом на жовтень в області триває збір урожаю. Прогнозується зібрати врожай на площі 12 827 га. Зібрано вже половину. Валовий збір 31 тисяча тонн, урожайність 44,8 ц/га.
Наразі профільний департамент ОВА працює над створенням в області регіональної системи географічних зазначень та опрацьовується мережа КНТ ( контрольованих найменувань територій), що сприятиме експансії наших вин на європейський та світовий ринки.
Виноградарство – важлива галузь для економічного добробуту регіону. Вона забезпечує близько 7 тисяч людей постійною роботою, під час сезону – їх кількість збільшується. Виноградарство та виноробство — це податки до громад, валютна виручка від експорту та головне — робочі місця. Люди, що працюють на рідній землі.
Для допомоги підприємствам, які вирощують та переробляють виноград, впроваджено низку програм, які працюють через єдиний державний аграрний реєстр (ДАР).
Підтримуйте наших одеських виробників!