В Ізмаїльському Палаці спорту в середу, 27 березня, відбувся фінальний тур юнацької Бессарабської баскетбольної ліги, яка стартувала в жовтні 2023 року.

Учасники змагань – команди ДЮСШ м.Рені (тренер Світлана Гетьман), ДЮСШ м. Кілії (тренер Леонід Прокопенко) і дві команди Ізмаїльської ДЮСШ – по черзі приймала суперників на своєму ігровому майданчику.

Фінальний тур був наповнений емоціями і гравців, і тренерів, і вболівальників.

Команда Рені посіла перше місце, команда Ізмаїл-2 (тренер Микола Шкьопу) – на другому, а команда Ізмаїл-1 (тренер Анатолій Грубіян) – на третьому.

Заступник Ізмаїльського міського голови Сергій Лузанов та очільниця відділу фізичної культури та спорту Ізмаїльської міської ради Тетяна Морій провели урочисте нагородження і вручили переможцям та призерам Кубки, медалі та грамоти. Також визначили найперспективнішого гравця турніру – їм став Богдан Молаке (Кілія). Кращий захисник – Дмитро Косюга (Ізмаїл-1). Кращий нападник – Тимур Сокоренко (Ізмаїл-2). Кращий гравець турніру – Олег Зотов (Рені).

Наступного дня відбувся фестиваль художньої гімнастики “Весняночка”, на якому виступили 60 юних грацій 2005 – 2019 років народження з міст Ізмаїл, Одеса, Миколаїв та Южноукраїнськ. Спортивний захід, який організовано відділом фізичної культури та спорту Ізмаїльської міської ради (очільниця – Тетяна Морій) та Ізмаїльською ДЮСШ (директорка – Олена Руденко), відбувся з перервою через повітряну тривогу – та після відбою юні гімнастки знов вийшли на гімнастичний килим, щоб продемонструвати власні досягнення та прагнення до успіху.

Вихованки Ізмаїльської ДЮСШ (тренери – Надія Ейсмонт, Ольга Давидова, хореограф – Ірина Полякова) з 40 кубків і золотих медалей фестивалю вибороли 20! Найкращі результати в вікових категоріях продемонстрували Емілія Севастьян, Кароліна та Юліана Голод, Катерина та Настя Плєшу, Мілена Маринова, Софія Слабкіна, Влада та Яна Кім, Дарʼя Попова, Кіра Осипенко, Катерина Щербина, Тамара Виноградова, Кіра Жакуліна, Анна Качмар, Софʼя та Яна Касьянови, Катерина Нудненко, Юлія Морару, Валерія Грекова.

Учасників спортивного свята вітали очільниця відділу фізичної культури та спорту Ізмаїльської міської ради Тетяна Морій, голова міської федерації художньої гімнастики Ольга Сьоміна, головний суддя змагань Ольга Давидова та тренер ІДЮСШ Надія Ейсмонт, які також провели урочисту церемонію нагородження учасниць та переможниць фестивалю «Весняночка».

…Третій рік поспіль триває повномасштабна воєнна агресія росії проти України. Завдяки мужності, самовідданості, героїзму наших Сил безпеки та оборони, які відстоюють право українського народу на вільне та незалежне майбутнє, в Ізмаїлі продовжується спортивне життя як свідчення нашої незламності, єдності та непереборної сили в нашому русі до Перемоги.

Все буде Україна!

Разом до Перемоги!

+26